دسته‌بندی نشده

سن مناسب برای یادگیری موسیقی

سن مناسب برای یادگیری موسیقی

            هر زمان علاقه ای به موسیقی در خود حس کردید، فرصت را از دست ندهید!

آیا فرد بزرگسالی که هیچ استعداد موسیقایی ندارد می تواند که نواختن گیتار را در 40 سالگی یاد بگیرد؟

نکته ای که در طی تحقیقات به آن دست یافته شده است این بود که تلاش و کوشش برای یادگیری به اندازه نواختن خود ساز،ارزشمند بوده و قابل تقدیر است.

تفاوت های اصلی که میان یادگیری کودکان و بزرگسالان وجود دارد چیست؟

توانایی های کودکان و بزرگسالان تفاوت دارد. مهارت هایشان هم متفاوت از یکدیگر است. بزرگسالان با دید تحلیلی تری به مسائل می نگرند. بطور مثال من در بزرگسالی توانستم که تئوری موسیقی را از منظری که بچه ها نمی توانند، یاد بگیرم و آن را درک کنم. بچه ها صبورترند، بیشتر تمرین می کنند و توقع یاد گرفتن بلافاصله را هم ندارند. آنها به خود شانس بیشتری می دهند و دیگر اینکه بچه ها احتمالا انگشتان سریع تر و فرز تری هم دارند.
بعضی از مردم اعتقاد دارند که موسیقی باید در خون افراد وجود داشته باشد. امامحققان مخالف این نظر هستند.
در عمده ترین بخش تاریخ تحول ما، موسیقی اصلا در صحنه نبوده است. شما می توانید تکنولوژی ای را مهندسی کنید مانند آیفون ها، که مورد علاقه همه مردم است. اما این بدین معنا نیست که این تکنولوژ ی در تاریخ تحول ما وجود داشته است.
موسیقی در همه فرهنگ ها وجود دارد و تاثیر زیادی هم بر روی ذهن ما دارد، مانند عشق به آشنایی و همچنین تازگی که راه های جالبی را هم برای منتقل ساختن هر دوی این موارد دارد. به عنوان مثال ضربه طبلی وجود دارد که باعث خوشحال شدن ذهن انسان می شود که این برای او آشناست و سپس با تغییر دادن ملودی و یا شعر احساس تازگی و تحول به شما دست می دهد.
هر دو حس قابل پیش بینی و آشنا بودن و همچنین تازه و نو بودن موجب آزاد سازی دوپامین (ماده شیمیایی در مغز که مربوط به حس لذت و علاقه است) می شود. اگرچه این دو حس در تناقض با یکدیگر قرار دارند اما موسیقی این توانایی را دارد که هر دوی آنها را هم زمان در فرد ایجاد کند.

آیا یادگیری موسیقی باعث باهوش تر شدن فرد می شود؟

چیزی که ما از آن اطلاع داریم این است که به طور معمول افرادی که موسیقی می نوازند باهوشتر از بقیه هستند. اما ما نمی دانیم که این موضوع اتفاقی است یا خیر. در میان افرادی که جایزه نوبل را برده اند، تعداد قابل توجهی از آنها موزیسین هستند اینکه آیا موسیقی باعث باهوشتر شدن آنها شده است و یا برعکس، همان معمای اول مرغ بوده یا تخم مرغ است.
حدس من این است که در نهایت موسیقی موجب شکل گیری نوعی نظم و انضباط در فرد، و همچنین به آهستگی ساختن یک چیز فوق العاده می شود. زمانیکه شما در ابتدا شروع می کنید، با آن احساس غریبگی و نا آشنایی می کنید اما بعد از چند سال شما قادر خواهید بود که به زیبایی بنوازید و این به شما قدرت صبر داشتن را یاد می دهد. اما فواید دیگری هم در یادگیری موسیقی وجود دارد، موسیقی گوش های شما را تیزتر کرده و یادگیری زبان های جدید را هم برایتان آسانتر می کند.

آيا نواختن موسیقی در سلامت  افراد موثر است؟

ممکن است که در بعد سلامتی هم موسیقی فوایدی داشته باشد. در اینجا در رابطه با احساس خوشحالی و سلامتی صحبت می کنيم. لذت ارزشمند بودن و نوعی حس تکامل. برخی از لذت ها هستند که صرفا جنبه جسمانی داشته و اثر آنها هم کوتاه مدت است مانند غذا خوردن، اما این حسی که من از آن صحبت می کنم زمانی بوجود می آید که ما تمام تلاش مان را برای رسیدن به آن چیزی که می خواهیم بشویم انجام دهیم. یکی از دلایلی که موجب می شود من برای یادگیری موسیقی مصر باشم این است که موسیقی نوعی حس تعادل را در زندگی من بوجود می آورد که بسیار خارق العاده است.

تمایز یک موزیسین درجه یک نسبت به سایر موزیسین ها می شود؟

در یادگیری موسیقی برخی تلاش زیادی می کنند و نتیجه می گیرند و بعضی دیگر هم خیر. تمرین کردن تنها بخشی از یادگیری است. و المان های دیگری نظیر داشتن استعداد هم از اهمیت زیادی برخوردارند.

كسانى كه علاقه زیادی به یادگیری موسیقی دارند اما فرصت کافی ندارند تا بتوانند ساعت ها وقت صرف یادگیری آن کنند، آیا هنوز هم احتمال یادگیری برای آنها وجود دارد؟
قطعا.صدها نفر از بزرگسالانی که ظرف ده، بیست سال گذشته موسیقی یاد گرفته اند و بسیار هم از این کار خود لذت می برند
قطعا این بدین معنا نیست که اگر شما در سن 50 سالگی شروع به یادگیری کنید در 60 سالگی قادر خواهید بود که در ارکستر سمفونیک بنوازید. . همچنین در صورتیکه که بخواهید تنها هفته ای یک بار تمرین کنید هم به جایی نخواهید رسید، اما در صورتیکه بتوانید هر روز کمی تمرین کنید، قطعا در این زمینه پیشرفتی خواهید داشت.

آیا برنامه های نرم افزاری کامپیوتری کم کم جایگزین یادگیری ساز ها خواهند شد؟ و در صورت محو شدن این نوع استعداد آیا چیزی را از دست خواهیم داد؟

به طور قطع با نرم افزار های آیفون می توانید موسیقی بنوازید بدون اینکه دانش موسیقی زیادی داشته باشد، اما برای اینکه بتوانید یک اثر را بوجود آورده و بنوازید می بایستی که اطلاعات اولیه ای از موسیقی داشته باشید.
نمی دانيم سازها چه جایگاهی در آینده خواهد داشت اما به نظر آنها همواره طرفداران خود را خواهند داشت. لذت فیزیکی که در نواختن یک ساز وجود دارد قطعا توسط یک نرم افزار به دست نمی آید. اما خب راه های گوناگونی برای رسیدن به موسیقی وجود دارند.
با وجود کامپیوتر ها شما نیازی به یادگیری فیزیکی یک ساز برای در آوردن یک صدای مناسب نخواهید داشت، بنابراین نیاز به تمرین زیاد هم نخواهد بود.
تا حدی شما می توانید که از میزان تمرین های مورد نیاز برای یادگیری جای نت ها کم کنید اما تمرین های برای یادگیری صدای نت ها و درک آنها همچنان وجود خواهند داشت.

یک معلم موسیقی خوب چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

چیزی که می توان گفت این است که موسیقیدان های بزرگ هیچ گاه معلم های خوبی نبوده اند. شما نیاز به کسی دارید که نحوه یادگیری شما را درک کند، به پروسه یادگیری تان اهمیت دهد، بر اشکالات کار شما واقف باشد و روش سازنده ای برای درست کردن این اشتباهات داشته باشد. نه اینکه تنها به شما نشان دهد که در صورت درست نواختن ساز چه صدایی خواهد داد.

آیا والدین می بایستی که فرزندانشان را مجبور به یادگیری موسیقی و ممارست و تمرین در آن کنند؟

پدر و مادر خوب بودن درست به مانند یک مشاور راهنمای خوب بودن است. شما باید به افراد کمک کنید که در میان کارهایی که دوست دارند انجام دهند، علاقه شان را پیدا کنند. در صورتیکه آنها خیلی جوان باشند احتمالا نیاز به یک تلنگر و اشاره خواهند داشت در هر حال نیازی نیست که همه افراد موسیقی دان بشوند. یک معلم موسیقی خوب معمولا والدین را هم در امر یادگیری بچه ها دخالت داده و از آنها می خواهد که پشتیبان فرزندانشان باشند. آنها به والدین یاد می دهند که خیلی از بچه هایشان انتقاد نکرده و بیشتر مشوق آنها باشند، اما به نظر در نهایت تصمیم گیری با خود بچه هاست.

چرا موسيقى؟

موسیقی نقش مهمی در زندگی انسان‌ها دارد ولی آیا این قدرت را نیز دارد كه بر ذهن انسان‌ها اثر بگذارد؟
تجربه ثابت كرده كه موسیقی می‌تواند تمام وجود یك فرد را به تلاطم درآورد.
در دنیای امروز، از موسیقی برای تاثیر‌گذاری بر امور مختلف استفاده می‌شود؛ به‌طور مثال موسیقی در زمینه پزشكی به‌عنوان نوعی درمان مورد استفاده قرار می‌گیرد. امروزه موسیقی در تسریع امر شفابخشی، كاهش فشار خون، درمان كودكان بیش‌فعال، بیماری‌های روحی، افسردگی به‌ویژه افسردگی پس از زایمان، كاهش اضطراب و استرس، درمان بی‌خوابی، رشد بهتر نوزادان نارس و… به كار برده می‌شود.
موسیقی قادر است بر سرعت سوخت‌و‌ساز بدن، كاهش یا افزایش فشار خون، سطح انرژی بدن، سیستم گوارشی و… (بسته به نوع موسیقی‌ای كه پخش می‌شود) اثر مثبت یا منفی بگذارد. مثلا موسیقی‌های ملایم مانند موسیقی كلاسیك اثربخشی بهتری روی بدن دارند و باعث افزایش آندروفین در بدن می‌شوند. همچنین 30‌دقیقه گوش‌دادن به موسیقی‌ اثری معادل یك دوز قرص والیوم دارد.
بد نیست بدانید كه با گوش‌دادن به موسیقی، هر دو نیمكره مغز (نیمكره‌های چپ و راست) درگیر فعالیت‌های ذهنی می‌شوند. البته منظور ما از موسیقی فقط خواندن شعر نیست بلكه ساز زدن، ملودی، تُن، انواع صدا‌ها، آكورد و ریتم را نیز شامل می‌شود.

چرا موسیقی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *